Hashtags på blogg.no

Blogg.no har innført hashtags. Dette gjør det lettere for deg som leser blogger å finne de innleggene du er interessert i, og lettere for deg som blogger å "kategorisere" innleggene dine.  Søkefeltet øverst på forsiden vår lar deg nå søke på emneord.

(les her om hva hashtags er og generelt om bruken av dem)

 

Hvorfor har blogg.no fått hashtags?

Vi ser behovet for å gjøre det lettere for brukerne å finne akkurat de innleggene/bloggene de er interessert i å lese, og bloggernes behov for å nå fram til de leserne som er interessert i akkurat det de skriver om. Å kategorisere blogger ville ikke løst problemet siden de fleste blogger ikke bare passer inn i én kategori, men ofte inneholder innlegg om mange forskjellige tema. Med hashtags bestemmer du "kategorinavnene" helt selv, og et innlegg kan ha flere tagger/"kategorier".

Hashtags-funksjonen er en utvidet versjon av den gamle tag-funksjonen vår (som bare lister innlegg fra din egen blogg), og gjør det lettere å finne innlegg som handler om akkurat det temaet man ønsker å lese om. Du vil fremdeles kunne bruke kategorier i bloggen din, men på forsiden vår vil det etter hvert bli gjort endringer.

 

Hashtags lages ved å sette tegnet # foran et ord. Det kan være ord inni teksten i innlegget, eller du kan plassere dem for seg selv over eller under teksten. Når du publiserer innlegget vil det markerte ordet bli en link.

Trykker man på linken kommer man til en side som lister alle innleggene med denne hashtaggen. Den henter ut innlegg fra hele blogg.no.
Du kan søke på hashtags/emneord øverst på forsiden av blogg.no
(tips: trykk på det rosa beistet i headeren på denne siden for å komme til søkesiden).

Det vil etter hvert komme flere #lister #funksjoner og #widgets knyttet til hashtags.
Hashtags er på sikt ment å erstatte blant annet den "Tagger"-funksjonen vi har nå, og vil ha et mye større bruksområde.

NB! Vi gjør oppmerksom på at misbruk av funksjonen, f.eks. å tagge alle ord i et innlegg, eller å bruke irrelevante tagger for å "spre innlegg mer" regnes som spam og kan føre til at bloggen blir blokkert fra å bruke funksjonen. Denne sperren vil også blokkere bloggen fra å bli vist på forsiden av blogg.no og alle våre lister.


#bloggtips #bloggno

.7 kommentarer

Jeg får bare opp at "her vil du snart kunne legge inn hashtags"... Når kan jeg begynne å bruke dem? ser jo at det er mange som har tilgang til hashtags allerede x)

LillianTilin

18.11.2013 kl.20:12

Under kategorier er det fler som savner: Hund, som egen kategori. Er dette mulig å få til?

Camilla Kristine Lausund

19.11.2013 kl.09:39

Når jeg skal legge ut et innlegg og trykker på "tagger" får jeg bare denne beskjeden: "Her vil du snart kunne legge inn hashtags"

hashtags

07.01.2014 kl.23:43

Camilla Kristine Lausund: Tagger er ikke det samme som hashtags. Tagger-funksjonen eksisterer ikke lenger. Hashtags legges inn direkte i innlegget.

hashtags

07.01.2014 kl.23:43

LillianTilin: Vi går bort fra kategorier. Bruk hashtaggen #hund i stedet.

hashtags

07.01.2014 kl.23:44

Chrisbeeblack: Alle kan legge inn hashtags. Du tenker på fanen der man tidligere la inn tagger. Tagger eksisterer ikke lenger.
Nei, det er jeg klar over, men i den fanen så står det "her kan du snart legge inn hashtags", men har funnet ut at bare skriver det i innlegget

Skriv en ny kommentar

Tumbeasts by Matthew Inman
CC BY 3.0
hits